luni, 7 iunie 2010

CORPUS CRISTI IN CATALUÑA









Catalonia este o mica regiune autonoma, de 6 milioane de locuitori, din nord-estul Spaniei, ce detine o suprafata de circa 32.000 kmp. Capitala sa este Barcelona, unul dintre cele mai frumoase orase din lume, iar istoria, limba si cultura specifica ii ofera Cataloniei un caracter distinct fata de restul Spaniei.
Principala caracteristica a catalanilor este politetea. De altfel, politetea si bunul simt sunt strans legate de evolutia unei societati. Iar placerea cea mai mare a catalanilor este sa stea la o masa de restaurant, sa bea o bere sau o alta bautura si sa se uite la lumea care trece. In zilele frumoase, restaurantele isi scot mesele afara, pe trotuar, cu scaunele orientate spre strada, intotdeauna cochete si curate.

Catalanii nu se considera ca fiind spanioli, ci un popor aparte, care lupta sa-si recastige independenta pierduta candva. Desi in timpul regimului dictatorial a lui Franco limba catalana a fost interzisa, iar cultura si traditiile oprimate, acestea au supravietuit, atat in casele catalanilor, cat si in unele centre de cultura, precum manastirile. Deschisi intotdeauna fata de lumea exterioara, oamenilor din Catalonia la face placere sa primeasca in casa straini, asa ca nu e de mirare ca milioane de turisti le viziteaza anual tinutul.

In 7 iunie se celebreaza CORPUS CRISTI in toate orasele catalane .Pe strazile orasului sunt facute desene din petale de flori.Toata lumea iese pe strazi si la terase si nu vezi decat veselie si buna dispozitie...pana tarziu in noapte...merita vazut...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu