joi, 17 iunie 2010

OBIECTE DE CULT SI CRISTALE NETURALE










Ceea ce urmeaza sa va spun o sa va para putin straniu: cei mai multi dintre voi ati divinat cel putin o data in viata. Cei ce nu au recurs la ghicitori sau carti de tarot sau ceva similar, probabil ridica o sprinceana neincrezatori.
Oamenii au privit mereu cu un deosebit interes catre viitor, cu toate astea, in lumea in care traim noi, lumea vestului pe de o parte rational si rigid, pe de alta parta predominant crestin, divinatia cunoaste niste impedimente fundamentale. Crestinii sunt opozantii adunarii de informatie cu privire la ce are Dumnezeu pus deoparte pentru ei, rationalistii spun ca orice eveniment tangibil are o cauza fizica despre care avem sau nu cunostinta si ca orice lucru in afara acestui lant de cauza si efect nu exista. Acest lucru exlude existenta divinatiei, telepatiei, clarviziunii si altele asemanatoare. Totusi, in anii 50 o forma speciala a psihologiei s-a desprins numita parapsihologie al carei scop este dezlegarea misterelor acestor fenomene prin rigoare stiintifica. Validitatea si succesul aceste ramuri este discutabila.
Multi dintre noi am fost martorii la cit de bine functioneaza divinatia si desigur ne-am intrebat, cum este posibil? Un raspuns comprehensibil este greu de oferit. O explicatie stateaza ca materia in detrimenul divinatiei functioneaza intr-un fel inexplicabil si misterios. Fiecare divinatie incunutata de succes este dovada interactiunii dintre materie si spirit. Materia si spiritul se intrepatrund. Jung (Carl Gustav Jung – filosof german) spune ca:

“Spiritul este o calitate a materiei pentru ca noi existam ca materie...Precum in filosofia chineza, masculinul(Yang) poarta saminta femininului(Yin) si vice-versa, in materie se poate descoperi saminta spiritului si in spirit, saminta materiei.

Spiritul si materia exista in aceeasi lume si se influenteaza reciproc. Acest lucru a fost in general acceptat pina in adincul Evului Mediu. A fost exprimat in alchimie, o combinatie de fizica si metafizica.”

Parerea mea, orizonturile propriei fiinte trebuie pastrate cit mai largi, limitarile trebuie recunoscute cit mai curind si impulsul de a accepta neconditionat tinut la un nivel cit mai mic.
DIVINÁȚIE, divinații, s.f. (Livr.) Dar, putere a unor persoane de a desluși și lucruri ascunse, neștiute și mai ales viitorul. [Var.: (înv.) devináție s.f.] - Din fr. divination, lat. divinatio, -onis.
Micile statuete pe care le-am expus aici sunt cumparate dintr-un targ de antichitati din Barcelona.Sunt 28 si fiecare este diferita de cealalta .Toate au incastrate cristale naturale si sunt sigura ca au o anumita seminficatie si au fost folosite la vremea lor ca obiecte de ritual sau pentru credinta in efectul benefic al acestor pietre.Inca din preistorie, pietrele fine cu aspect deosebit au fost folosite drept obiecte de cult. Mai tarziu, vechii greci si egipteni au asociat pietrele cu semnele zodiacale.
Mergand de-a lungul timpului astrologii medievali au cautat raspunsuri noi asupra legaturii indestructibile a pietrelor cu oamenii.

2 comentarii:

  1. Praf in vant-Kansas.Esti o melancolica draga Cora.Ti-ai cumparat mici statuete si crezi in ele sau semnificatia lor.Eu cred din pacate doar in mine si nici in asta cum credeam odata.Cred si in oameni din cand in cand dar de fiecare data se dovedeste ca este inutil.Cred ca tu esti in Spania.Una din fetele mele care a venit de la Barcelona era entuziasmata de oras si de cataluni.Astept sa citesc niste vesti bune de la tine.Vreau sa aud ca lumea poate fi si fericita.Vreau sa aud ca tu ti-ai scos armura si iti merge bine.Cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca sunt melancolica Dan.Cristalele le-am primit de la cineva care stia ca imi plac foarte mult si dupa cum vezi sunt interesante,as vrea sa stiu semnificatia statuetelor .Eu nu mai cred in oameni ...si armura ...nu stiu daca o voi putea scoate vreodata.Iti spun doar ca acum traiesc un moment frumos alaturi de cineva care incearca sa ma faca sa imi recapat increderea in mine si sa reinvat sa iubesc viata..daca voi reusi asta ramane de vazut...trecutul ma mai influenteaza si ma trage inapoi...Nu ma pot plange ca imi merge rau...doar ca este greu sa recladesti ceva pe un morman de cenusa...
    Iti multumesc de vizita si iti doresc sanatate multa si toate cele bune..

    RăspundețiȘtergere